Touristguide Villa Almyri

In het centrum van cultuur en historie
Villa Almyri is perfect gelegen. De villa ligt niet alleen op 5 minuten lopen van het strand in een vrij rustige omgeving, maar ligt vooral in het centrum van cultuur en historie: Korinthe (belangrijke stadstaat in de oudheid), Nemea (dé Griekse wijnstreek) zijn dicht in de buurt. Historische steden als Nafplio en Mycene, het beroemde theater uit de oudheid Epidauros, zijn binnen 1 uur te bereiken. Na iets meer dan een uur bent u in Athene waar u kunt winkelen, musea kunt bezoeken, shoppen en uitgaan.

kaart touristguide Diakopto Kalavryta Nemea Mycene Nafplio Korinthe Loutraki Epidauros Almyri Athene
Klik op een plaats op de kaart voor meer informatie. Kaart: Google Maps

Peloponnesos

De Peloponnesos (Πελοπόννησος) is het grootste schiereiland van Griekenland en ligt ten zuiden van het Griekse vasteland. Het dun bevolkte gebied (1 miljoen inwoners) is mooi en veelzijdig. Veel Grieken zijn dan ook blij dat toeristen massaal naar de eilanden gaan en de Peloponnesos nog niet ontdekt hebben.

Dat dit deel nog niet ontdekt is, is opvallend, want het schiereiland heeft de mens alles te bieden: trektochten maken in de lente en herfst, het strand en uitgaan in de zomer en skiën in de winter. De Peloponnesos wordt sinds enige tijd in verschillende media geprezen:

Citaat uit het Nederlandse maanblad ‘Reizen’ januari 2005:
"De Peloponnesos heeft alles wat je je kunt wensen: zowel ruige als liefelijke natuur, sfeervolle stadjes en dorpjes, een enorme historische rijkdom, mooie stranden en een flink deel van het jaar een prettig klimaat. Er bestaan weinig aangenamere vakantiebestemmingen."

Citaat uit de website van Griekenlandkenner Matt Barett U.K. :
"Er is veel geschreven en gezegd over de mooie Griekse eilanden. Alhoewel verloren in de gevoelens  over Mykonos, Santorini, Rhodos en Corfu is het een feit dat de meeste mooie en interessante plaatsen in Griekenland niet de eilanden zijn, maar op het vaste land en dan met name de Peloponnesos. Voor velen is de Peloponnesos het ware Griekenland en heeft het meer bezoekwaarde dan 10 gecombineerde eilanden!"

Citaat uit de Lonely Planet (2006):
"It is a region of captivating beauty, with lofty, snowcapped mountains, valleys of citrus groves and vineyards, cypress trees, cool springs and many fine beaches. The Pelopennos is where myth meets geography; many a Greek god, deity or hero wooed, bewitched or killed here. It is also a treasure trove with palaces, temples, Byzantine cities and fortresses."

MonemvasiaNafplio

 

copyright villa almyri 2012

privacy - algemene voorwaarden