Nemea (Νεμέα)

Op driekwartier rijden van de villa in Almyri liggen de prachtige wijngaarden van de wijnstreek Nemea. Reeds duizenden jaren wordt op de Peloponnesos wijn gemaakt, maar pas vijftien jaar geleden beleefden de wijnen uit Nemea hun doorbraak. Inmiddels is Nemea één van de belangrijkste wijnstreken van Griekenland. U zult wijngaard na wijngaard zien op in totaal 20.000 hectare grond, die begint tussen het oude en nieuwe Nemea en reikt tot aan de omliggende bergen. Hier groeit de agiorgitiko druif, een druif die verantwoordelijk is voor een wijn van superieure kwaliteit.

Nemea Wijn
Een bezoek aan een wijngaard in Nemea.

Natuurlijk kunt u een bezoek brengen aan een aantal wijngaarden en wijnen proeven. De heerlijke wijn kunt u er natuurlijk ook aanschaffen. De wijn is uiteraard ook te koop in supermarkten in de hele regio.

De toch al mooie en interessante omgeving wordt van een vleugje geschiedenis voorzien door Ancient Nemea; het heiligdom ter ere van Zeus. Hier werden iedere twee jaar de Spelen van Nemea gehouden. Deze Spelen behoorden (net als de Olympische Spelen) tot de belangrijkste vier sportevenementen van het oude Griekenland. Tegenwoordig is er van het heiligdom niet zo veel meer te zien, maar wat er nog te zien is, wordt op fraaie wijze vertoond.

Bereikbaarheid
Nemea is eenvoudig te bereiken vanuit Almyri. Rijd richting Korinthe en neem de snelweg E94 richting Patras. Neem na 12 km de afslag die u naar het zuiden brengt; dit is snelweg E65, richting Tripoli. Na 36 km neemt u de afslag Nemea. In Nemea kunt u de bruine borden met Wine Road volgen of rechtstreeks richting de wijngaard van uw keuze rijden.

copyright villa almyri 2015