Epidauros (Επίδαυρος)

Ondanks dat Epidauros een heilgdom was, staat het tegenwoordig vooral bekend om het theater. Hier ligt namelijk het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid. Van het heilgdom en de gebouwen daarom heen is helaas vrijwel niets over gebleven.

Epidauros Theater

Het theater
Het theater is gebouwd in de 3e eeuw voor Chr. en had in de hoogtijdagen een capaciteit van 12.000 toeschouwers. Nog altijd is het als theater in gebruik en in juli en augustus genieten weer vele mensen van Grieks theater. Meer informatie over het bijwonen van een voorstelling in Epidauros, zie: www.greekfestival.gr.

Overdag en doordeweeks is het theater vooral het domein van toeristen die een plaatsje nemen op de stenen banken. Juist die stenen zorgen voor de wereldberoemde en onwaarschijnlijk goede akoustiek van Epidauros. Gidsen die in het midden van het theater staan, demonstreren dagelijks dat men zonder stem verheffen zelfs de mensen op de hoogste rijen kunnen bereiken.


Amateuropnamen van het theater van Epidauros, vlak voor een voorstelling.

nixStrand
7,5 km ten noorden van Epidauros ligt Nea Epidauros. Dit plaatsje heeft een mooi en relatief rustig strand in een fraaie baai. Het kerkje en het uitzicht op bergen en rotsen maken het tafereel compleet. Prima plek om even af te koelen op een warme zomerdag.

Bereikbaarheid
Epidauros ligt op ongeveer 40 km van onze villa in Almyri. De route naar het beroemde theater is eenvoudig: vanaf het strand van Almyri, draait u linksaf de 80 km weg richting Epidauros op. De weg klimt omhoog en slingert langs de bergen richting Epidauros. Neem na ongeveer 38 km de afslag Epidavrou. Let op; het theater ligt in Ancient Epidauros. Volg de bruine borden richting het Ancient Theater.

copyright villa almyri 2012