Almyri (Αλμυρή)

Almyri is een klein kustplaatsje op de Griekse Peloponnesos, op een uur rijden van Athene. Het plaatsje bestaat uit een twintigtal huizen langs de boulevard en een aantal strandtenten.

Het grote strand.Het milde Mediterrane klimaat, het helder blauwe zeewater, de prachtige stranden, de adembenemende omgeving van bergen en zee maken van Almyri de perfecte vakantieplaats. Het plaatsje ligt in het centrum van cultuur en historie: Korinthe (belangrijke stadstaat in de oudheid), Isthmia (ooit een centrum gewijd aan de eredienst van de zeegod Poseidon), Nemea (dé Griekse wijnstreek) zijn dicht in de buurt. Historische steden als Nafplio, Mycene en het beroemde theater van Epidauros zijn binnen 45 minuten te bereiken.

Het rustige strandleven, afgewisseld met de voorzieningen op gebied van uitgaan en winkelen in Korinthe en Loutraki maken het af.

Het dorpje zelf Het winkelcentrum met de bakker, slager, supermarkt en elektronicawinkel.
In de zomer staan het strand en de strandtenten centraal in het dorp. Aan de weg langs het dorp, zijn een hele serie voorzieningen. Denk aan supermarkten, apotheken, bakkers, cafés, snackbars, tankstations en een boekenwinkel.
Behalve op het strand, zul je veel Grieken aantreffen aan de andere kant van de weg, in bijvoorbeeld restaurant "Αδωνάκη".

Toeristen
Bijna alle Grieken gaan in eigen land op vakantie en een aanzienlijk deel van de huizen zijn vakantiehuizen, die in de vakanties en weekenden bewoond zijn. Er zijn nauwelijks buitenlandse toeristen te bekennen. In de zomervakantie is het in de weekenden iets drukker. Doordeweeks en vooral in de weken voor en na juli en augustus is het erg rustig. Feestende vakantiegangers zult u in Almyri niet tegenkomen.

Gijs Portengen

"Het is erg prettig dat het huis op loopafstand is van het strand en de strandtenten.

De omgeving is erg mooi en opvallend groen, de zee is natuurlijk super helder."

Wat is er te doen?Klein strand Almyri, 5 minuten lopen van de villa
Afgezien van het strand op zondag is er in Almyri niet veel drukte. Op 5 minuten lopen van het huis ligt een heel rustig kiezelstrand. Het zeewater is hier fris, door een bergbeekje dat hier uitmondt. Er komen hier niet veel badgasten en u kunt hier heel rustig genieten van de helder blauwe zee.

 

Strand Anemos
Het terras van Anemos is tot laat gevuld met terrasgangers. Favoriete bezigheid: het spelen van backgammon (Foto: Villa Almyri, juli 2011)

Het grote strand,om 0700 uur in de ochtend.Een paar honderd meter verderop is het "grote strand". Hier staan de strandtenten Sunrise, Anemos en Praia. De strandstoelen zijn gratis, u kunt er prima eten en is er muziek tot laat.

 

 

copyright villa almyri

privacy - algemene voorwaarden